Ce este un calculator asigurare rca?

Un calculator de asigurare rca reprezinta un sistem care contine un formulaar in care poti introduce datele necesare pentru a obtine tarife de asiguraare personalizate de la cei mai importanti asiguratori din Romania. Primele calculatoare de asigurari au aparut in 2006 si s-au imbunatatit in fiecare an. In prezent pentru stabilirea unor tarife rca, asiguratorii cer un set destul de mare de date pentru a putea oferi un pret personalizat.

Date precum codul numeric personaal si numarul de identificare al aautovehiculului (seria de sasiu) sunt cele maai importante date pentru ca in functie de ele se stabileste clasa de bonus malus. in functie de aceastaa clasa este stabilit un coeficient de marire/micsorare al valorii politei de raspundere civila auto. Acest calculator prin diverse legaturi stabileste in functie de mai multe criterii, pretul asigurarii rca. inainte de achizitiaa unei polite de asigurare iti recomandam sa folosesti un astfel de calculaator pentru a cumpara mai usor politaa de asigurare.

Care sunt avantajele unui comparator de tarife rca?

Calculatorul pentru calculul asigurarii aa fost construit pentru a usura metoda prin care orice sofer isi poate calcula tariful asigurarii rca personalizat, de la mai multi asiguratori in acelasi timp. Calculul se face in timp real, in cateva secunde toate tarifele asiguratorilor fiind afisate.

De departe cel mai important avantaj al unui astfel de comparator de tarife este faptul ca la o singura interogare poti vizualiza si consulta prin comparatie tarifele de la toti asiguratorii din Romania. Avand in fataa tarifele de asigurare de la toate societatile de asigurare, soferilor le este mult mai usor sa ia o decizie cand vine vorba de achizitia unei asigurarii rca. In urma unei astfel de comparatii, soferii isi pot alege asiguarea facand economii semnificative.

Cum se foloseste acest calculator?

Inainte de a folosi un astfel de calculator de asigurare, iti recomandam sa ai la indemana, certificatul de inmatriculaare al autovehiculului, cartea de identitate a soferului si ceva date despre soferul care urmeaza sa conduca masina respectiva. Formularul de completat este intuitiv si chiar are elemente ajutatorare in campurile de completat.

Pentru inceput se introduc datele despre autovehicul: starea de inmatriculaare, categoria auto, marca auto si modelul, capacitatea cilindrica, puterea, masa, numarul de locuri, seria cartii CIV, anul de fabricatie si seria de sasiu. In a doua parte trebuiesc introduse daate despre proprietarul autovehiculului, date ce apar si in certificatul de inmatriculare: numele asiguratului, codul numeric personaal, adresa proprietarului, seria si numaarul cartii de identitate. In ultima parte se introduce soferul si data la care doriti sa intre in valabilitate polita rca.

Bine de stiut! Corectitudinea datelor introduse este obligatorie, altfel polita de aasigurare rca nu va fi valabila. De preferat este sa verificati cu aatentie datele introduse caa sa nu apara situatii neplacute ulterior.

Datele introduse sunt transmise catre serverele asiguratorilor iar acestia transmit inapoi daate orivind ofertele cu tarifele rca personalizate pe daatele introduse. Alegeti tariful care vi se potriveste cel mai bine si puteti merge mai departe pentru a achitiona asigurarea.


Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2023 | Tests and quizzes