Unde mergem in caz de accident


In urma unui accident, soferii implicati trebuie sa urmeze cativa pasi, astfel incat totul sa se afle in limite legale si pentru ca pagubitul sa isi primeasca despagubirile aferente.

Unde mergem in caz de accident?

Un sofer poate fi implicat in doua tipuri de accident, si anume: accident cu daune materiale si accident soldat atat cu daune materiale, cat si cu vatamari corporale sau chiar deces.

In primul caz, se poate apela la completarea unui formular de constat amiabil, care tine locul unui process-verbal de constatare intocmit de Politia rutiera. In al doilea caz insa, este necesara interventia Politiei, deoarece cazul este mult mai grav, iar folosirea constatului amiabil este interzisa.

Insa daca in urma accidentului au rezultat doar daune materiale minore, poate fi completata constatarea amiabila fara nici o problema. Dupa acest pas, fiecare sofer in parte trebuie sa mearga la asiguratorul propriu, precum si la asiguratorul soferului vinovat, in momentul in care se doreste solicitarea de despagubiri.

Cum se completeaza formularul de constat amiabil?

Vor fi trecute informatii referitoare la: data accidentului, ora, precum si locul in care s-a produs. Apoi, fiecare sofer isi alege o coloana din cele doua, fie cea pentru Vehiculul A, fie cea pentru Vehiculul B, in care vor fi trecute toate informatiile solicitate referitoare la masinile implicate in accident. Va mai trebui realizata si o schita a accidentului, tinand cont de coloana din mijloc, numita "Imprejurari", care ajuta la stabilirea cat mai exacta a modului in care s-a produs accidentul.

Pentru obtinerea de despagubiri, este necesar ca soferul pagubit sa se adreseze companiei de asigurari care a incheiat polita RCA cu soferul vinovat. Este necesar ca asiguratorul sa fie anuntat in maxim 24 de ore de la producerea accidentului, pentru a putea primi despagubirile aferente fara probleme.

Ti-a expirat RCA-ul? Afla acum cat te costa polita anul acesta, folosind calculatorul RCA.In cazul in care esti soferul pagubit in cadrul unui accident si nu reusesti sa obtii despagubiri din partea asiguratorului care trebuie sa ti le ofere, te poti adresa Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), prin intermediul unei plangeri pentru rezolvarea acestei probleme.

Calculeaza RCAAsigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2021 | Tests and quizzes