Stiri asigurari -> In 2020 numarul locuintelor asigurate cu o polita PAD a crescut


In 2020 numarul locuintelor asigurate cu o polita PAD a crescut

In 2020 numarul locuintelor asigurate cu o polita PAD a crescut

Nu toata lumea stie ca exista o polita obligatorie a locuintei si potrivit unui studiu efectuat de PAID, societatea care se ocupa cu emiterea acestor polite, cifrele celor care isi cumpara polita este destul de mic.


Riscurile acoperite de aceaasta polita sunt: cutremur, inundatii, alunecari de teren.
Pretul unei astfel de polite este unul mic, 20 euro, respectiv 10 euro pe an, in functie de materialele din care este construit imobilul.
Vestea buna este ca din ce in ce mai multa lume incepe sa isi incheie aceasta polita. La nivelul lunii august 2020 a existaat o crestere de 3,1% fata de luna similara a anului trecut.


Conform PAID la sfarsitul anului 2019, pe teritoriul Romaniei erau aactive 1.73 milioane de asigurari obligatorii de locuinta PAD. Aproximativ 75% din acestea erau incheiate in mediul urban si 25% in mediul rural.


Daca incercam sa intelegem comportamentul romanilor pe zonele geografice cand vine vorba de aceasta asigurare, 22% din asigurari sunt incheiate in Transilvania, 19% in Bucuresti, in Muntenia 18% si cate 3% in Maramures si Bucovina.


Cele mai multe asigurari PAD se incheie p[entru locuintele cu structura din beton armat, metal sau lemn ignifug, cu peretii din piatra sau camatida tratata termic.


Conform rezultatelor analizelor facute in piata, inconsecventa autoritatilor care nu au un plan clar de a crea obligativitatea acestui tip de polita, face caa numarul politelor de asigurare obligatorii sa nu fie atat de mare. Atata timp cat aceasta asigurare este oblifgatorie dar nu exista nicio masura in cazul in care aceasta polita de asigurare nu este incheiata, mesajul transmis este ca de fapt nu este obligatorie.
Inapoi la stiri


Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2023 | Tests and quizzes