Ce sa faci in caz de accident


Orice sofer se poate confrunta la un moment dat cu situatia de a provoca un accident rutier sau de a fi implicat ca pagubit intr-un astfel de incident. Nu toti stiu insa ce trebuie sa faca intr-un astfel de caz.

Ce faci in caz de accident?

Exista doua tipuri de situatii atunci cand apare un accident, si anume:

  • 1. Accident in urma caruia sunt provocate doar daune materiale, de cele mai multe ori minore
  • 2. Accident in urma caruia sunt provocate nu doar daune materiale, ci si vatamari corporale sau chiar decesul uneia sau a mai multor persoane implicate

In primul caz poate fi folosit formularul de constat amiabil, care trebuie completat de ambii soferi cu date corecte si precise. Aceasta este o metoda optionala, care poate fi folosita in momentul in care se doreste simplificarea procesului, fara sa mai fie implicata politia pentru constatarea obisnuita.

In schimb, in al doilea caz, se impune chemarea Politiei prin apelarea numarului de urgenta 112, iar folosirea constatului amiabil este strict interzisa. Accidentul este mult mai grav, iar cazul intra in sarcina autoritatilor specializate. In ceea ce priveste primul caz, soferii trebuie sa urmeze cativa pasi. Cei doi trebuie sa completeze un singur constat amiabil. Fiecare isi va alege un singur camp, fie cel corespunzator Vehiculului A, fie Vehiculului B. Aici vor fi trecute datele de identificare personale ale celui care detine polita RCA, datele personale ale soferului, precum si informatii referitoare la autovehicule.

Trebuie sa iti reinnoiesti RCA-ul? Afla cu ajutorul calculatorului RCA cat te va costa polita anul acesta. Martorii si datele lor de identificare vor fi trecute in campul cu numarul 5. Acestia nu trebuie sa fie persoane transportate, rude sau cunoscuti ai soferilor. Va mai trebui realizata si o schita a accidentului, in privinta careia ambii soferi trebuie sa cada de acord. Pentru o schitare mai clara, este oferita o legenda care trebuie respectata.Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2023 | Tests and quizzes