Asigurari locuinte si bunuri

Asigurarea de locuinta are rolul de a te proteja in cazul unor dezastre naturale precum inundatii, cutremure, alunecari de teren sau incendii. Nu doar locuinta, ci si bunurile dumneavoastra vor fi acoperite de asigurarea de locuinta in astfel de situatii care nu pot fi prevazute din timp.

Daca dumneavoastra considerati ca asigurarea de locuinta obligatorie PAD nu este suficienta si doriti sa aveti locuinta protejata si in alte situatii precum inundatiile de la vecini, incendiile de la vecini, furturi bunuri si nu numai, puteti achizitiona asigurarea facultativa de locuinta care acopera 12 riscuri.

Pentru a fi protejati de catre situatiile mai sus prezentate, trebuie urmariti o serie de pasi precum:

1. In primul rand anuntati institutiile precum Politie, Pompieri si nu in ultimul rand, trebuie sa contactati asiguratorul sau brokerul dumneavoastra de asigurare, deoarece acesta trebuie sa se ocupe de realizarea actelor, cat timp, daca este cazul Politia si Pompierii se ocupa de rezolvarea problemelor aparute la nivelul locuintei.

2. Trebuie completata cererea de despagubire, care trebuie sa ajunga ulterior la asigurator.

3. Ultimul pas este cel asteptat de toti oamenii, deoarece reprezinta momentul de primite a despagubirilor.

Cel mai important este sa stiti ca exista 2 tipuri de asigurari de locuinta:

  • Asigurarea obligatorie de locuinta
  • Asigurarea facultativa de locuinta

O intrebare destul de frecvent intalnita in cazul asigurarilor de locuinta este legata de inceperea reparatiilor in cazul unor daune, iar raspunsul este clar si concis: in niciun caz nu se incep reparatiile pana la realizarea dosarului de dauna, deoarece astfel de actiuni pot duce la pierderea unei parti din despagubire.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza asigurarile de locuinta, cel mai bine este sa stiti ca asigurarea obligatorie PAD acopera numai riscuri naturale: alunecari de teren, incendii, inundatii si nu in ultimul rand cutremure.

Locuintele din beton armat sunt acoperite de PAD?

La locuintele cu exteriorul din caramida arsa sau materiale realizate prin tratamente chimice sau termice sunt si ele acoperite de PAD?

Da, din beton armat, metal sau lemn sau cu pereti exteriori din piatra, materiale realziate prin tratamente chimice sau termice si cele din caramida arsa. In acest caz suma asigurata este de 20.000 euro si pretul este de 20 euro.

Da, cu 10.000 euro si pretul este de 10 euro.


Asigurarea facultativa a locuintei este la fel ca cea obligatorie?

Nu, asigurarea facultativa a locuintei asigura locuinta pentru inca 12 riscuri, pe care PAD nu le acopera, precum furturi, inundatii de la vecini.Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2023 | Tests and quizzes