Cel mai ieftin RCA


cel mai ieftin rca

Orice sofer vrea sa achizitioneze cel mai ieftin RCA de pe piata, avand in vedere faptul ca cel mai important criteriu de selectie al unei asigurari auto obligatorii este reprezentat de pret. In orice caz insa, tariful unei polite este influentat de diversi factori care tin de tipul masinii, dar si de istoricul la volan al soferului. Pentru a afla care este cel mai ieftin RCA din Romania, poti folosi un calculator RCA cu ajutorul caruia iti sunt afisate toate ofertele de asigurare de la toate companiile de profil.

Pretul unei polite este afisat in urma completarii unui formular, completare care nu necesita mai mult de 3 minute. Soferului ii sunt solicitate date precum: tipul masinii, marca, modelul, capacitatea cilindrica. De asemenea, tariful poate varia daca este vorba de o persoana fizica sau de una juridica atunci cand este solicitat un RCA.

Polita difera de la caz la caz si in functie de data la care a fost obtinut permisul, localitatea in care se afla soferul, daca acesta este pensionar / bugetar / veteran de razboi / daca are copii / daca este o persoana cu handicap/ daca locuieste in mediul rural sau urban. Pe site va gasi ofertele existente de la mai multe companii de asigurari, in asa fel incat sa fie aleasa acea polita care il avantajeaza cel mai mult.

Atunci cand un sofer face comanda unei polite, va alege detaliile legate de livrarea politei. Cei care au mai achizitionat deja cel mai ieftin RCA nu mai trebuie sa introduca din nou toate informatiile in formular. Poate intra in cont si de-acolo isi selecteaza masina, iar polita este calculata instant.

Posibilitatea de a comanda online reprezinta un avantaj important atunci cand vine vorba de achizitionarea unei polite RCA, deoarece soferul nu mai este nevoit sa mearga de la un asigurator la altul pentru a gasi cea mai buna oferta de pe piata, atat timp cat le gaseste pe toate la un loc prin intermediul internetului.

Cum pot plati un RCA mai ieftin?

Cand vine vorba de achizitionarea unui RCA, soferii sunt interesati in special de suma de bani pe care trebuie sa o plateasca pe o astfel de asigurare. De aceea, fiecare dintre ei va dori sa plateasca un RCA cat mai ieftin. Care sunt caracteristicile care influenteaza pretul politei si cum poate fi obtinut un tarif mai mic?


Inainte de toate, trebuie stiut faptul ca pretul unei polite RCA este influentat de diversi factori. Daca folosesti un calculator RCA vei vedea in timp real cum se schimba tariful asigurarii in functie de categoriile selectate.

Pentru calcularea unei asigurari obligatorii de raspundere civila auto, sunt solicitate informatii referitoare la sofer si la masina pe care acesta o conduce. In ceea ce priveste soferul, acesta poate plati un RCA mai ieftin in momentul in care varsta lui trece de 35 de ani, are copii sau este pensionar. Pentru astfel de categorii, tariful este mai scazut, deoarece se presupune ca soferul are experienta la volan si ca este mai responsabil in momentul in care are copii in intretinere.


Pretul RCA-ului mai este influentat si de caracteristicile masinii pentru care se face asigurarea: marca, modelul, tipul de combustibil folosit sau puterea. Dincolo de aceste aspecte, si orasul in care locuieste soferul influenteaza pretul RCA-ului. Exista orase in care soferii pot plati o asigurare mai scumpa si altele in care pot plati una mai ieftina. Companiile de asigurari realizeaza anumite calcule, tinand cont de gradul de daunalitate corespunzator unei zone. Acolo unde au loc mai multe accidente, iar valoarea pagubelor este mai mare, si tariful pentru RCA va fi mai ridicat.


Soferii care isi doresc un RCA ieftin apeleaza de cele mai multe ori la un broker de asigurare. In acest mod, pretul este mult mai scazut decat cel pe care l-ar obtine daca ar apela direct la un asigurator. Un alt factor major care influenteaza pretul unui RCA este reprezentat de sistemul bonus malus. Soferii care au un istoric “pasnic” la volan, adica nu au avut accidente si nu au provocat daune pot beneficia de o reducere de pana la 50% a pretului politei, in momentul in care ajung la clasa de bonus B14. In schimb, cei care au daune si intra in clasele de malus, pot plati chiar si dublul tarifului oferit de asigurator.

Calculator asigurari auto


Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2024 | Tests and quizzes