Pret asigurare auto


pret asigurare auto

Soferii trebuie sa incheie o asigurare auto pentru masina. RCA-ul este obligatoriu, iar polita Casco facultativa, insa si aceasta din urma are o importanta destul de mare, care este constientizata in special atunci cand soferul este implicat intr-un accident in urma caruia are daune pe care trebuie sa le plateasca din buzunarul propriu.


Asadar, fie ca este vorba de RCA, fie de Casco, soferul vrea sa afle pretul asigurarii auto. Din fericire, o modalitate facila de a afla care sunt tarifele practicate de asiguratori este reprezentata de mediul online. Numeroase site-uri ale brokerilor de asigurari pun la dispozitie posibilitatea de calcul imediat, prin intermediul unui calculator, al acestor asigurari auto preturi.


In ceea ce priveste cele doua tipuri de asigurari auto, exista doua situatii diferite. In cazul RCA-ului, soferii pot folosi un formular de calcul special creat in acest sens. Pentru aflarea pretului asigurarii, trebuie introduse o serie de informatii referitoare la sofer, cum ar fi CNP, data la care a fost eliberat permisul de conducere, daca are copii in intretinere, daca este somer / pensionar / student / bugetar (astfel de categorii sociale beneficiaza de reduceri), precum si informatii referitoare la masina: capacitate cilindrica, putere, tipul de combustibil folosit, si, bineinteles, marca si modelul.


Toate aceste informatii influenteaza pretul asigurarii auto, care difera de la o companie de asigurari la alta. Dupa completarea formularului, este afisata o lista de tarife de la mai multe companii de asigurari, astfel ca soferul are libertatea de a alege fie cea mai ieftina polita, fie pe aceea pe care o considera cea mai avantajoasa.


Inainte sa decidem care e asiguratorul la care vrem sa incheiem polita rca, sa nu uitam ca asigurarea reprezinta un contract intre un proprietar de masina si o companie de asigurari cu scopul sa ii protejeze pe detinatorul de masina, in cazul in care se intampla un eveniment rutier din vina lui in care acesta este implicat.

Daca pretul unui RCA poate fi aflat destul de usor prin intermediul unui astfel de calculator, lucrurile nu sunt la fel de simple si in cazul asigurarii Casco. Nu exista un calculator Casco asa cum se intampla in cazul unui RCA, prin intermediul caruia sa se afle exact costul. Companiile de asigurari inca nu au un sistem informatizat prin intermediul caruia sa poata fi calculat automat pretul pentru aceasta asigurare. De aceea, pretul se calculeaza pentru fiecare client in parte, tinandu-se cont de gradul de uzura deja existent al masinii. In plus, pentru incheierea unei asigurari Casco, este necesar ca Inspectia tehnica periodica a masinii (ITP) sa fie efectuata.

Calculator asigurare


Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2023 | Tests and quizzes