Accident auto in afara tarii


De foarte multe ori circulam cu masina in afara teritoriului tarii. Ce faci atunci cand ai un accident in afara tarii? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi? Cum poti obtine despagubiri daca tu esti cel pagubit? In momentul in care esti implicat intr-un accident in afara tarii, nu poti folosi RCA-ul, in schimb intra in ecuatie Cartea Verde, care este oferita intotdeauna odata cu polita de asigurare auto obligatorie.

Ce trebuie facut in momentul in care are loc un accident in afara tarii?

Asiguratul implicat in accident va trebui sa completeze formularul de constatare amiabila sau sa realizeze constatarea la Politia din tara in care a avut loc accidentul, in functie de caz. Tot la sectia de politie va fi obtinuta si autorizatia de reparatie a autovehiculului. In momentul in care soferul se intoarce in tara, trebuie sa dea o declaratie catre asigurator referitoare la daunele care au fost produse in strainatate. Vor fi specificate detalii precum: modul in care a avut loc accidentul, care este persoana vinovata si care sunt daunele materiale sau vatamarile corporale care au rezultat in urma accidentului.

Ce se intampla insa in momentul in care societatea de asigurare a soferului vinovat este una straina?

Intr-un asemenea caz, pagubitul va trebui sa se adreseze Fondului de Protectie a Victimelor Strazii din Romania (FPVS), care poate interveni insa doar atunci cand statul respectiv este membru al Spatiului Economic European (SEE). Tot la FPVS se poate apela si in momentul in care vinovatul nu detine un RCA si o Carte Verde valabile.

Calculeaza RCAAsigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2020 | Tests and quizzes