RCA mai ieftin


Cum pot plati un RCA mai ieftin?

Cand vine vorba de achizitionarea unui RCA, soferii sunt interesati in special de suma de bani pe care trebuie sa o plateasca pe o astfel de asigurare. De aceea, fiecare dintre ei va dori sa plateasca un RCA cat mai ieftin. Care sunt caracteristicile care influenteaza pretul politei si cum poate fi obtinut un tarif mai mic?

Inainte de toate, trebuie stiut faptul ca pretul unei polite RCA este influentat de diversi factori. Daca folosesti un calculator RCA vei vedea in timp real cum se schimba tariful asigurarii in functie de categoriile selectate.

Pentru calcularea unei asigurari obligatorii de raspundere civila auto, sunt solicitate informatii referitoare la sofer si la masina pe care acesta o conduce. In ceea ce priveste soferul, acesta poate plati un RCA mai ieftin in momentul in care varsta lui trece de 35 de ani, are copii sau este pensionar. Pentru astfel de categorii, tariful este mai scazut, deoarece se presupune ca soferul are experienta la volan si ca este mai responsabil in momentul in care are copii in intretinere.

Pretul RCA-ului mai este influentat si de caracteristicile masinii pentru care se face asigurarea: marca, modelul, tipul de combustibil folosit sau puterea. Dincolo de aceste aspecte, si orasul in care locuieste soferul influenteaza pretul RCA-ului. Exista orase in care soferii pot plati o asigurare mai scumpa si altele in care pot plati una mai ieftina. Companiile de asigurari realizeaza anumite calcule, tinand cont de gradul de daunalitate corespunzator unei zone. Acolo unde au loc mai multe accidente, iar valoarea pagubelor este mai mare, si tariful pentru RCA va fi mai ridicat.

Soferii care isi doresc un RCA ieftin apeleaza de cele mai multe ori la un broker de asigurare. In acest mod, pretul este mult mai scazut decat cel pe care l-ar obtine daca ar apela direct la un asigurator. Un alt factor major care influenteaza pretul unui RCA este reprezentat de sistemul bonus malus. Soferii care au un istoric “pasnic” la volan, adica nu au avut accidente si nu au provocat daune pot beneficia de o reducere de pana la 50% a pretului politei, in momentul in care ajung la clasa de bonus B14. In schimb, cei care au daune si intra in clasele de malus, pot plati chiar si dublul tarifului oferit de asigurator.

Calculator asigurare


Asigurari AllianzAsigurari Asirom
Asigurari CityAsigurari Euroins
Asigurari GeneraliAsigurari Grawe
Asigurari OmniasigAsigurari Groupama
Rca-ieftin.com © 2007 - 2020 | Tests and quizzes